Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΤΣΜΕΔΕ: Τι ισχύει για βιβλιάρια, ασφαλιστική ενημερότητα, νέα ειδοποιητήρια και νέους Μηχανικούς.

Διαβάστε τι ισχύει για τη θεώρηση των βιβλιαρίων, την παροχή βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας, την αποστολή των νέων ειδοποιητηρίων για την καταβολή εισφορών και τους νέους Μηχανικούς.

Για τους ″νέους″ μηχανικούς δηλαδή τους ασφαλισμένους σε φορέα κύριας ασφάλισης μετά την 01.01.1993 ως κριτήριο για τη συμπλήρωση τριετίας στην Ειδική Προσαύξηση του ΕΤΑΑ-Τομείς Μηχανικών και ΕΔΕ τριετίας λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία υπαγωγής του ασφαλισμένου σε αυτήν, και όχι η ημερομηνία υπαγωγήςστον Τομέα Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων(ΤΣΜΕΔΕ) του κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΕΤΑΑ.

Όσοι ″νέοι″ μηχανικοί ελεύθεροι επαγγελματίες και μισθωτοί, έχουν υπαχθεί στην Ειδική Προσαύξηση και έως 30.06.2011 είχαν συμπληρώσει τουλάχιστον τρία(3) έτη ασφάλισης ως ελεύθεροι επαγγελματίες μετατάσσονται υποχρεωτικά στη 2η ασφαλιστική κατηγορία.

Για την υποχρεωτική μεταγωγή σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία, πέραν της 2ης, δε θα λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος ασφάλισης εμμίσθου.



Ανακοίνωση Προέδρου ΤΣΜΕΔΕ

Μετά από εκτεταμένη συζήτηση κατά την συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, σχετικά με αιτήματα μηχανικών ασφαλισμένων του Ταμείου μας, η Δ.Ε. αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Επαναβεβαιώνει την με αρ.συν.190/5-12-2011 απόφασή της για την θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας με τις ίδιες προϋποθέσεις που όριζε αυτή η απόφαση.

2. Επαναβεβαιώνει την ίδια απόφαση του 2011 για παροχή βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας με στόχο την δυνατότητα θεώρησης βιβλίων και στοιχείων. Παράλληλα θα διερευνάται κάθε επιμέρους περίπτωση κατά την οποία, αυτή η βεβαίωση δεν επαρκεί για είσπραξη χρημάτων που οφείλονται σε Διπλ. Μηχανικούς ασφαλισμένους μας, από Δημόσιο Φορέα.

3. Η αποστολή των ειδοποιητηρίων δεν θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου, με δεδομένου ότι υπάρχει σε εξέλιξη διάλογος με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας που αφορά εκτός των άλλων και στα θέματα εισφορών.

Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε όλους του Φορείς των Διπλ. Μηχανικών καθώς και κάθε ασφαλισμένο του Ταμείου μας ότι, η θέση του Προέδρου και των μελών της Διοικούσας Επιτροπής, ήταν και παραμένει αντίθετη απολύτως με τις νομοθετημένες άδικες και αναποτελεσματικές για το Ταμείο αυξήσεις των εισφορών, για τις τεράστιες απώλειες των αποθεματικών του («κούρεμα» ομολόγων), για την διευρυνόμενη οφειλή του Κράτους προς το Ταμείο από την τριμερή χρηματοδότηση και από την μη υλοποίηση της λειτουργίας του θεσμοθετημένου Κλάδου Ειδικών Παροχών (Ν.3518/2006 και Ν.3655/2008 που θα κάλυπτε τα ζητήματα ανεργίας ή χαμηλού εισοδήματος, στους πληττόμενους Διπλ. Μηχανικούς.

Θα συνεχίσουμε, με όσες δυνατότητες έχουμε ως όργανο, να αναδεικνύουμε τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα του Κλάδου και να επιδιώκουμε την επίλυσή τους.

Η ανακοίνωση επέχει θέση απόφασης

Η απόφαση είναι άμεσης επικύρωσης

Η απόφαση να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου και να κοινοποιηθεί σ’ όλους τους φορείς των Διπλ. Μηχανικών για ενημέρωση. Για τα σημεία 1,2 και 3 να ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ταμείου για άμεση εφαρμογή.

Ακριβές αντίγραφο
Εκ της Συνεδρ.250/28-01-2013
Αθήνα 29/01/2013
Η Γραμματέας της Διοικ.Επιτρ.

Γ. ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ



tsmede.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου