Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Έγκριση μελετών του νέου ξύλινου πεζόδρομου στη Ρόδο και του «Ήχος και Φως» από το Κεντρικό Αρχαιλογικό Συμβούλιο

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού η μελέτη για την κατασκευή του ξύλινου πεζόδρομου από το τουριστικό λιμάνι μέχρι τα παλαιά σφαγεία, με τις αναπλάσεις στην είσοδο της Θαλασσινής Πύλης της Μεσαιωνικής Πόλης.
Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε και η μελέτη για την επένδυση ανάδειξης του «ΗΧΟΣ & ΦΩΣ».
Στη συνεδρίαση παραστάθηκαν ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Χριστοδούλου, η Αν. Προϊστάμενη Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κα. Μαρίκα Δεληγιάννη, οι μελετητές του έργου κος. Κυριάκος Μάγος, Αρχιτέκτων Μηχανικός και Προϊστάμενος στο τμήμα προγραμματισμού, μελετών και ιστορικής τεκμηρίωσης της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης του Δήμου Ρόδου, και ο εξωτερικός συνεργάτης Αρχιτέκτων Μηχανικός κος. Ανδρέας Μιχαηλίδης, καθώς και οι μελετητές των αναδόχων για την επένδυση στο «Ήχος & Φως».
 Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες αξίζουν σε όλους τους εμπλεκόμενους. Ξεχωριστές ευχαριστίες αξίζουν στην Έφορο Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, κα. Μάνια Μιχαηλίδη, για την πολύτιμη συνδρομή της.

Μετά την έγκριση των μελετών ξεκινά ο δύσκολος δρόμος υλοποίησης των έργων αυτών. Η επέκταση του ξύλινου πεζόδρομου από το τουριστικό λιμάνι μέχρι τα παλαιά σφαγεία θα δώσει ένα νέο τόνο στην περιοχή, συμβάλλοντας στην αισθητική βελτίωση και την ανάπλαση ολόκληρου του τμήματος της Θαλασσινής Πύλης της Μεσαιωνικής Πόλης.
 Παράλληλα, η ολοκλήρωση της επένδυσης στο «Ήχος & Φως» θα δώσει πνοή στο κέντρο της Ρόδου με την επαναλειτουργία αυτού του ιστορικού χώρου.
πηγή: http://www.rodiaki.gr/article/353032/egkrish-meletwn-toy-neoy-xylinoy-pezodromoy-sth-rodo-kai-toy-hxos-kai-fws-apo-to-kentriko-arxailogiko-symboylio
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου