Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ser-re(s)Modern 2014 - 10ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής για Σπουδαστές και Νέους Αρχιτέκτονες στις Σέρρες - http://www.arch.uth.gr/DDW2014/about.php




Το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – τμήμα αρχιτεκτόνων, ο Σύλλογος αρχιτεκτόνων Ν. Σερρών και ο Δήμος Σερρών συνδιοργανώνουν το 10 διεθνές εργαστήριο αρχιτεκτονικής για σπουδαστές και νέους αρχιτέκτονες στις Σέρρες με 
τίτλο ser-re(s)Modern 2014, που θα διεξαχθεί από τις 26/6/2014 μέχρι τις 2/7/2014 στις Σέρρες και θα φιλοξενηθεί στις δημοτικές εγκαταστάσεις της Χρυσοπηγής. Καθηγητές της αρχιτεκτονικής και νέοι αρχιτέκτονες από τα πανεπιστήμια του Καΐρου, της Σόφιας, της Λευκωσίας και του Βόλου θα έρθουν στην πόλη μας με σκοπό μέσα από αυτό το workshop όπως λέγεται διεθνώς να σχεδιάσουν και να προτείνουν σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις τόσο για τον αστικό ιστό της πόλης όσο και για τα περίχωρα και την περιφέρεια ολόκληρη.
Για το φετινό εργαστήριο επιλέχθηκε σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σερρών σαν τόπος προτάσεων για παρεμβάσεις η κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων και ιδιαίτερα το τμήμα της από το ξενοδοχείο Ξενία μέχρι και τα Γυμνάσια και Λύκεια στην περιοχή Σιγής – Κηφισιάς.
Οι προτάσεις αυτές που θα εκδοθούν και σε ένα τόμο αργότερα θα αποτελέσουν εφαλτήριο αρχιτεκτονικού διαλόγου για την πόλη και παρακαταθήκη ιδεών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε και από το διαδίκτυο στο sitehttp://www.arch.uth.gr/DDW2014/about.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου