Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πως αποδεικνύεται ο χρόνος κατασκευής των αυθαίρετων κατασκευών με το νέο νόμο 4178/2013;

 Σύμφωνα με το άρθρο 7 του το νέου νόμου 4178/2013, στο πληροφοριακό σύστημα, εισάγονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας έξι (6) μηνών από την δημοσίευση του παρόντος για όλη την επικράτεια αεροφωτογραφίες της 28.07.2011. Από τις σχετικές αεροφωτογραφίες αποδεικνύεται ο χρόνος της αυθαίρετης κατασκευής.

 

 Πέραν της αεροφωτογραφίας για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής, ο χρόνος της αλλαγής χρήσης αποδεικνύεται με έγγραφο φορολογικής ή άλλης δημόσιας αρχής στο οποίο αναφέρεται το ακίνητο και η χρήση όπως περιγράφονται κατά την υπαγωγή.

 

 Το αποδεικτικό έγγραφο υποβάλλεται στο πληροφοριακό σύστημα και αναφέρεται στην τεχνική έκθεση Μηχανικού. Σε περίπτωση μη υποβολής εγγράφου της φορολογικής ή άλλης δημόσιας αρχής λαμβάνεται ως χρόνος αλλαγής χρήσης η 01.01.2004.

 

 Επίσης, για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής προκειμένου να υπολογιστεί οσυντελεστής
παλαιότητας
, προσκομίζονται με την ευθύνη του ιδιοκτήτη και υποβάλλονται με ευθύνη του Μηχανικού στο πληροφοριακό σύστημα αεροφωτογραφίες ή δημόσια έγγραφα. Δύναται να εισάγονται στο πληροφοριακό σύστημα εγκεκριμένα ψηφιακά υπόβαθραυπηρεσιών του Δημοσίου που αφορούν σε
προστατευόμενες περιοχές, αρχαιολογικούς χώρους δασικές εκτάσεις και καθορισμό ζωνών αιγιαλού και παραλίας.

 

 Υπενθυμίζουμε πως στον παρόντα νόμο υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις που έχουν περατωθεί πριν την 28.07.2011.

 Και πως  η βεβαίωση νομιμότητας θα συνοδεύεται υποχρεωτικά και από απόσπασμα αεροφωτογραφίας που εκδίδεται από το πληροφοριακό σύστημα..

Πηγή :http://www.engi.gr/question/110

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου