Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ






ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Συνάδελφοι,
Σας υπενθυμίζουμε ότι η παράταση για την καταβολή των εισφορών είναι:
1) Για τους ασφαλισμένους προ του '93 μέχρι 31/8/2015
2) Για τους ασφαλισμένους μετά το '93 μέχρι 30/9/2015

Διευκρινίζουμε ότι για τους "παλαιούς" ασφαλισμένους (προ του '93) τα ειδοποιητήρια θα έρθουν χωρίς τις αυξήσεις των εισφορών που είχαν επιβληθεί από το 2011.
Για τους "νέους" δίδεται η δυνατότητα αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας ώστε να μειωθεί το συνολικό ποσό της εισφοράς.

Τέλος οι συνάδελφοι που έχουν οφειλές στο ΤΣΜΕΔΕ και εξαιτίας αυτών δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα να συνταξιοδοτηθούν μπορούν να καταθέσουν αίτηση στα κατά τόπους γραφείο ΤΣΜΕΔΕ ώστε να γίνει ρύθμιση μέχρι και το ποσό των 50.000 ευρώ

Παράταση πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα από τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές:









Παράταση πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα από τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές:
Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης του ΥΠΑΠΕΝ, σύμφωνα με την οποία σε νομοθετική ρύθμιση που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Βοσκήσιμες Γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις», παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 η προθεσμία για υποχρέωση επιτυχούς συμμετοχής σε εξετάσεις για την απόκτηση της ιδιότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή, κατά τις διατάξεις του π.δ. 100/2010, ανακοινώνεται ότι λόγω της μη έγκαιρης ρύθμισης του ανωτέρω και για την εύρυθμη λειτουργία της κτηματαγοράς, δίδεται άμεσα πλήρης πρόσβαση χρήσης του πληροφοριακού συστήματος του Αρχείου Επιθεώρησης Κτιρίων και του Μητρώου Ενεργειακών Επιθεωρητών (www.buildingcert.gr), ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έκδοση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ).
Η πρόσβαση αφορά στους Ενεργειακούς Επιθεωρητές που στις 30 Ιουνίου 2015 είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα και τη δυνατότητα έκδοσης ΠΕΑ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

(Video) Βελτίωση του χώρου του αλσυλλίου στο Γρίμποβο


ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΚΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΜΒΟΚΟΥ ΤΟΥ Δ.Δ. ΒΟΜΒΟΚΟΥΣ Δ. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ





Περιγραφή – τυπολογία



Πρόκειται για κρήνη με μεγάλη ανατολική πρόσοψη (2,55μ Χ 2,60μ σημερινό ύψος) και δεξαμενή (1,50μ Χ1,50μ). Ανήκει στον τύπο των κρηνών – δεξαμενών, όπου το νερό έφτανε από πηγές.

Η πρόσοψή της διαρθρώνεται σε δύο επίπεδα, με το άνω  κεντρικό τμήμα να υποχωρεί. Το τμήμα που υποχωρεί δημιουργώντας τόξο αποτελείται από γκρι ορθογωνισμένους ασβεστόλιθους τοποθετημένους κατά το ισόδομο σύστημα. Το τόξο έχει δυο σειρές από θολίτες. Η πρώτη σειρά έχει μεγάλους ορθογωνισμένους λίθους ενώ η δεύτερη διαθέτει λεπτότερους και εξέχοντες. Ως συνδετικό κονίαμα έχει χρησιμοποιηθεί ισχυρό ασβεστοκονίαμα.

Στον άξονα του τυμπάνου υπάρχει παράθυρο - αβαθής τυφλή θυρίδα στο κέντρο με καμπύλη επίστεψη, με διαστάσεις 0,50μ Χ 0,40μ, όπου ακουμπούσαν το μεταλλικό κύπελλο από το οποίο έπιναν νερό, ενώ πιο κάτω υπάρχει μεγάλη λίθινη κούπα.

Χρονολόγηση :

Δεν υπάρχουν στοιχεία στη βιβλιογραφία για την κρήνη αυτή. Ωστόσο λόγω της μορφολογίας της τοποθετείται μεταξύ 15ου και 17ου αιώνα.



Μέτρα αποκατάστασης :



             Kαθαρισμός με υδροβολή για την απομάκρυνση του επιχρίσματος.

             Αρμολόγημα και συμπλήρωση σε βάθος του κατεστραμμένου συνδετικού κονιάματος των λίθων με νέο όμοιο με το υπάρχον, όπου αυτό έχει διαβρωθεί. Η σύνθεση του κονιάματος θα πλησιάζει αυτή του αρχικού, αφού γίνει εργαστηριακή εξέταση του υπάρχοντος.

             Τοποθέτηση φύλλου μολύβδου ώστε να είναι διακριτή η αποκατάσταση.

             Συμπλήρωση της άνω επιφάνειας με λίθους για να αποκατασταθεί σε όλη της την έκταση η εκτιμούμενη αρχική στάθμη αυτής, που είναι στα +2,95μ περίπου.

             Επικάλυψη της άνω επιφάνειας της κρήνης με λεπτή στρώση στεγανού κονιάματος (κουρασάνι) ώστε να δημιουργηθεί ελαφρά κλίση για την καλύτερη απορροή των όμβριων υδάτων.

             Τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας (στα χρώματα καφέ – κίτρινο) με την ονομασία της κρήνης.

             Ανασκαφική έρευνα πέριξ της κρήνης προκειμένου να αποκαλυφθεί το υδροδοτικό σύστημα των υδάτων, η απορροή αυτών καθώς και η γούρνα απορροής των υδάτων.

             Αποχωμάτωση με χειρωνακτικά μέσα του περιβάλλοντα χώρου, όπου αυτό απαιτείται.

Σημερινή κατάσταση :

Σήμερα η κρήνη βρίσκεται θαμμένη μέσα σε χώματα και ημικατεστραμμένη. 



Πολλές ευχαριστίες στους συμμετέχοντες στις σωστικές ενέργειες .

ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ , 22α ΕΒΑ, Τ.Δ. ΒΟΜΒΟΚΟΥΣ

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μελέτης: Βελτίωση του χώρου "αλσυλλίου Γριμπόβου" στη Ναύπακτο .



Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μελέτης βελτίωση του χώρου " αλσυλλίου Γριμποβου" Ναυπακτου, χθες Τρίτη 11-08 στον χώρο του Ξενια. Την παρουσίαση παρακολούθησε ο Δημαρχος κος ΤΑΚΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Προεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτου κος Αντωνης Φράγκος και πολλοί φίλοι του Σ.Α.ΝΑ. 
Η ομάδα μελέτης που αποτελείται απο τους συναδέλφους ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗ, ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΥΦΑΝΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ και ΑΥΓΗ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ ανέφεραν τα παρακάτω :

     Βασική επιδίωξη του σχεδιασμού της ανάπλασης του αλσυλλίου υπήρξε η διαμόρφωση ενός οργανωμένου χώρου που θα έχει ενεργή συμμετοχή στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης. Έγινε προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας του αλσυλλίου με τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένας υπαίθριος χώρος πρασίνου ικανός να υποδεχτεί ένα σύνολο πολλαπλών δραστηριοτήτων: πάρκο, χώροι άθλησης ,αναψυκτήριο, παιχνιδότοπος, υπαίθριο θέατρο για πολιτισμικά δρώμενα και εκδηλώσεις, περιπατητικές διαδρομές και στάσεις θέασης.

     Ένας από τους κύριους στόχους της μελέτης ήταν η κατάλληλη σύνδεση όλων των διαφορετικών δραστηριοτήτων του αλσυλλίου, διατηρώντας την χωρική και λειτουργική αυτονομία τους αλλά ταυτόχρονα αναπτύσσοντας έναν συνεχή διάλογο ανάμεσα στον επισκέπτη και στις επιμέρους χρήσεις. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε μια κύρια χάραξη που αναπτύσσεται με ελεύθερο σχήμα κατά μήκος του χώρου η οποία λειτουργεί ως στοιχείο ένωσης των διαφορετικών λειτουργιών και χρήσεων. Η βασική αυτή χάραξη αποτελεί μια περιπατητική διαδρομή μεγάλου πλάτους, ώστε να είναι ανεμπόδιστη από την ταυτόχρονη προσπέλαση πεζών και ποδηλάτων, πάνω στην οποία αναπτύσσονται περιοχές στάσης και θέασης με την δημιουργία κατάλληλων διαμορφωμένων καθισμάτων. Κάθετα στη κεντρική χάραξη δημιουργούνται δευτερεύουσες χαράξεις – πορείες που βοηθούν στην κίνηση των επισκεπτών και οργανώνουν τον χώρο. Προκειμένου να ενισχυθεί και να διαφοροποιηθεί η βασική πορεία προτείνεται η χρήση ξύλινων στοιχείων – επιφανειών κατά μήκος της χάραξης που εναλλάσσονται και στις τρεις διαστάσεις  στο χώρο δημιουργώντας μια εικόνα συνέχειας και αλληλουχίας.


Στη δυτική είσοδο του αλσυλλίου και στη νότια όψη του αναψυκτηρίου προς τη θάλασσα αναπτύσσεται ένα στέγαστρο με ξύλινες περσίδες οι οποίες σταδιακά ακολουθούν και ενώνονται σε μια πορεία. Παράλληλα με την διαδρομή δημιουργούνται καθίσματα από τις αυξομειώσεις του πλάτους και του ύψους του μονοπατιού.


Υπαίθρια καθιστικά αναπτύσσονται διάσπαρτα μέσα στο αλσύλλιο. Λόγω της μορφής τους μπορούν να παρομοιαστούν με ‘εξωστρεφείς αγκαλιές’ γύρω από τον κορμό των δέντρων. Το κάθισμα κατασκευάζεται από ξύλινες σανίδες οι οποίες στερεώνονται σε προκατασκευασμένο καλούπι από εμφανές μπετόν, το οποίο δημιουργεί την βάση και την πλάτη του καθιστικού.

     Διασχίζοντας το αλσύλλιο από δυτικά προς ανατολικά συναντάμε ένα διαμορφωμένο χώρο παιχνιδιού δίπλα από το αναψυκτήριο , οπτικά ελεγχόμενος αλλά ως μια ανεξάρτητη λειτουργική ενότητα.

     Ιδιαίτερο στοιχείο της μελέτης αποτελεί το υφιστάμενο τρεχούμενο νερό που καταλήγει στη θάλασσα. Εκμεταλλευόμενοι αυτό το φυσικό στοιχείο δροσισμού, διαμορφώνουμε ένα κανάλι από μπετό με ελεύθερό καμπυλοειδή σχηματισμό, εκατέρωθεν του οποίου μπορεί κάποιος να καθίσει και να απολαύσει την αίσθηση επαφής με το υγρό στοιχείο.

Αναλυτικά οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται είναι:

  • Αναψυκτήριο
  • Παιχνιδότοπος
  • Ξύλινη εξέδρα-προβλητα για τα σκάφη
  • 2 γήπεδα beach volley
  • Ειδικα διαμορφωμένος χώρος -πίστα για ποδήλατα και skate-board
  • Υπαίθριο θέατρο – θερινός κινηματογράφος.                                                                    Ταυτόχρονα με τις επιμέρους και συγκεκριμένες θεματικές ενότητες το σύνολο του αλσυλλίου διαμορφώνεται με σκοπό τη συνολική αξιοποίηση της έκτασης του και την προσφορά ποικιλίας αναγνώσεων από τους επισκέπτες του. Ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει μικρότερα περιπατητικά μονοπάτια , να σταθεί στα ειδικά διαμορφωμένα παγκάκια ανάμεσα στα δέντρα απολαμβάνοντας τις σκιερές επιφάνειες που δημιουργούν τα φυλλώματα ,να εκμεταλλευτεί το θαλάσσιο μέτωπο και την ακτή και να ανακαλύψει τέλος τις πολλαπλές και διαφορετικές οπτικές φυγές που του προσφέρονται απλόχερα.