Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Σ.Α.ΝΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ


 


 
 
 


Θεωρούμε την πλατεία του Λιμανιού κομβικό σημείο της Πόλης και κατ΄ επέκταση σημείο αναφοράς του Ιστορικού κέντρου. Η οποιαδήποτε επέμβαση έχει άμεση σχέση με τη κυκλοφοριακή ρύθμιση στο νευραλγικό αυτό σημείο της Πόλης και συσχετισμό με τους λοιπούς κοινόχρηστους χώρους .

Για την ανάπλαση της και τυχόν παρεμβάσεις προτείνουμε : 

α) την διενέργεια Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού σε επίπεδο ιδεών, με την συμμετοχή των Πολυτεχνείων των χωρών που έλαβαν μέρος στο ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου .
Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί ερέθισμα συζήτησης με την διοργάνωση ημερίδων  ώστε να διερευνηθούν , να αποσαφηνιστούν όλες οι δυνατότητες και να τεθούν οι βάσεις για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λύση από πολεοδομικής , αρχιτεκτονικής , τεχνικής και οικονομικής πλευράς και παράλληλα να προβληθεί η Πόλης  μας σε διεθνές επίπεδο από πλευράς τουριστικής .

β) Την ονομασία της σε Πλατεία Ναυμαχίας Ναυπάκτου.
Το ιστορικό αυτό γεγονός θεωρούμε ότι  πρέπει να ευρίσκεται σε κεντρικό σημείο αναφοράς , με την πνευματική αναβάθμιση των εορτασμών  και την τοποθέτηση μνημείου που μπορεί να προκύψει από τον παραπάνω διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου