Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

«ΕΚΑΝΑ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΣΑ» «για σε Πατρίδα μόχθησα, σκληρά μακρυά στα ξένα,κι’ όσα με ιδρώτα απόκτησα τα χάρισα σε Σένα».

«ΕΚΑΝΑ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΣΑ»
«για σε Πατρίδα μόχθησα, σκληρά μακρυά στα ξένα,κι’ όσα με ιδρώτα απόκτησα
τα χάρισα σε Σένα».  

Δημήτριος Παπαχαραλάμπους . 

http://arxitektones-lepantoarchitects.blogspot.gr/2012/02/blog-post.html?m=0

Η πλατεία Παπαχαραλάμπους στην Ναύπακτο αποτέλεσε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγαλύτερο τοπικό ευεργέτη της Πόλης μας που χάρισε εκτάσεις, υποδομές και οίκον. κεφάλαια για να γίνει η Ναύπακτος μία ανθρώπινη πόλη .
Παρά το μικρό της μέγεθος η θέση της στο κεντρικό αυτό σημείο θα μπορούσε να αναδείξει τουλάχιστο το σεβασμό της τοπικής κοινωνίας προς το προσωπό του.

Μέχρι πρόσφατα η πλατεία αυτή είχε κυριολεκτικά χαθεί και από το σύλλογό μας είχαμε προσπαθήσει να αλλάξουμε την εικόνα που παρουσίαζε.
Είτε με παραινέσεις , είτε με πρόταση ανάπλασης που συνέταξε ομάδα αρχιτεκτόνων ζητήσαμε να αλλάξει η χαώδης κατάσταση με τα διάφορα "αξεσουάρ" και τον υποσταθμό που κυριολεκτικά υποβάθμιζαν το χώρο. 
Με χαρά λοιπόν σήμερα είδαμε επιτέλους την απομάκρυνση του περίπτερου και να γίνεται ήδη αισθητή η οπτική και αισθητική διαφορά στην πλατεία. Ελπίζουμε οτι σύντομα θα αποκατασταθεί πλήρως η εικόνα του χώρου. 

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας είχε καταθέσει τις προτάσεις του σχετικά με τον Νέο Κανονισμό κοινοχρήστων χώρων καθως είχε ενημερωθεί στην φάση της σύνταξής του και είχε επισημάνει σημεία που έχρηζαν ιδιαίτερης προσοχής. Όσον αφορά κάποια περίπτερα , ήδη η τοπική κοινωνία βλέπει τη διαφορά του «πρίν» με το «μετά» , στην είσοδο της πόλης στην οδό Νόβα, στο Λιμάνι και πλέον στην πλατεία Παπαχαραλάμπους.
Επειδή οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν αποκλειστικά στους κατοίκους της Πόλης, Χαιρετίζουμε την προσπάθεια αποκατάστασης του χώρου από την Δημοτική Αρχη και περιμένουμε στην συνέχεια ανάλογες πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Δημος και για άλλες περιοχές της πόλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου