Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Σχετικά με την μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Ναύπακτο



Σχετικά με την μελέτη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Ανατολικό και Δυτικό τμήμα της πόλης, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας συμφωνεί καταρχήν με τους βασικούς άξονες της φιλοσοφίας της, δηλαδή την ιεράρχηση του οδικού δικτύου σε κεντρικές αρτηρίες, σε συλλεκτήριες οδούς και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

Εκφράζει, όμως,  τις αντιρρήσεις του για την αποσπασματική αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, δηλαδή την παράλειψη για άλλη μια φορά του κεντρικού τμήματος της πόλης, όπως είχε επισημανθεί και στο παρελθόν από τον Σύλλογός μας.
Μία κυκλοφοριακή μελέτη δεν αποτελεί γεγονός ασύνδετο με τη δομή και τη λειτουργία του συνόλου της πόλης.
Λαμβάνει υπ’όψιν πολεοδομικά δεδομένα, στόχους και προδιαγραφές και απαιτεί συνεργασία αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων  συγκοινωνιολόγων και εμπλεκομένων φορέων.

Ειδικά για το δυτικό τμήμα έκφραζουμε τις αμφιβολίες μας για το κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί τμηματικά, δηλαδή χωρίς την μονοδρόμηση της οδού Μεσολογγίου και την διάνοιξη της Θέρμου. Διατηρούμε επίσης τις επιφυλάξεις μας σχετικά με την χρήση των loops που διαταράσσουν την συνέχεια της πεζοδρόμησης του παραλιακού μετώπου όταν το ζητούμενο είναι  η ενοποίηση των παραλιών Ψανής και Γριμπόβου μέσω του Λιμανιού της πόλης.
  
                                            Για τον Σ.Α.ΝΑ.

Ο πρόεδρος                                 Ο  γραμματέας


Ιωάννης Ν. Κοργιαλάς                     Αλέξανδρος Σούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου