Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ημερίδα για τη διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Γορτυνίας

Η ουσία  της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής είναι το πώς οι άνθρωποι δημιουργούν το περιβάλλον τους και αυτοπροσδιορίζονται μέσα από αυτή τους την πράξη. Αυτό είναι ίσως και το σημαντικότερο στοίχημα για έναν αρχιτέκτονα του σήμερα: Ο αυτοπροσδιορισμός της κοινωνίας και του ατόμου μέσω του συλλογικού σχηματισμού του χώρου τους, με τη συνεργασία επιστήμης- κοινωνίας.

Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς Γορτυνίας - Στρατηγικός Σχεδιασμός Προστασίας και Ανάπτυξης" θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, ώρα 16:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας.

Πρόγραμμα ημερίδας:

16:00 – 16:15 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ

16:15 - 16:45 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Κοσμήτορας Σχολής Αρχιτεκτόνων, Δήμαρχος Γορτυνίας.

16:45 - 17:30 "ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ" (Ομάδα αποφοίτων ΔΠΜΣ ΕΜΠ "Προστασία μνημείων")

17:30- 18:00 "ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ» Ομάδα αποφοίτων ΔΠΜΣ ΕΜΠ "Προστασία μνημείων")

18:00- 19.30 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΘΕΜΑ:
"Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς Γορτυνίας – Στρατηγικός Σχεδιασμός Προστασίας και Ανάπτυξης"
(Προβλήματα και Κατευθύνσεις Ανάπτυξης, Ζητήματα Ειδικών Όρων Δόμησης, Προοπτικές ένταξης σε προγράμματα χρηματοδότησης, Συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας).
Συμμετέχοντες: ΕΜΠ, Δήμος, Περιφέρεια, ΤΕΕ Πελοποννήσου, Εκπρόσωποι τοπικών Φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου