Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Oικία Holman,Dover Heights,Αυστραλία.








Η οικία Holman βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού στην τοποθεσία Dover Heights, στην Αυστραλία. Δημιουργημένη από το γραφείο  Durbach Blok Architects , προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στο κοινό από τη στιγμή που παρουσιάστηκε σε αφιερώματα και λευκώματα αρχιτεκτονικής σε διεθνές επίπεδο.
 Το οίκημα παρουσιάζει μία πολύ μοντέρνα και ανοικτή κατανομή των χώρων η οποία μεγιατοποιεί την πρόσβαση σε όλα τα δωμάτια και στους δύο ορόφους.Στο ισόγειο υπάρχει ένα μεγάλο λίβινγκ-ρούμ με θέα το Ειρηνικό ωκεανό ενώ ο όροφος αποτελείται από μία σειρά δωματίων και χώρων οργανωμένων σε μία κάθετη γραμμή κατα μήκος ενός από τους τοίχους.Το σχήμα του σπιτιού κατέληξε στην παρούσα μορφή μετά από περισσότερους από έξη μήνες διαπραγματεύσεων με τοω ιδιοκτήτη.
Μί αενδιαφέρουσα δομή κατασκευάστηκε για να επιτρέψει στο κτίριο να στέκεται εν μέρει πάνω από το γκρεμό.
Ένα ρούφ γκάρντεν συνδέει το εξωτερικό του σπιτιού με το εσωτερικό και δίνει στο κτίριο μία ασυνήθιστη ατμόσφαιρα.Ο εσωτερικός χώρος του κτιρίου είναι μία σύνθεση από γυάλινους και πέτρινους τοίχους,ξύλινα μοντέρνα πατώματα σε ευθύγραμμες ή καμπύλες  μορφές ενώ εξωτερικά το κτίριο δένει με τα στοιχεία της φύσης και το περιβάλλον.Οι ευτυχείς δε ιδιοκτήτες απολαμβάνουν μία μοναδική θέα στον ουρανό και τον ωκεανό.
Πηγή : www.architecturelover.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου