Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ








                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ  Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Α.ΝΑ  ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
 
 
   Την τετάρτη, 22-10-2014 το Δ.Σ. του συλλόγου μας παρευρέθη στην πρώτη συνεδρίαση  του Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας , κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του κου Αντωνίου Φράγκου.
Από την συζήτηση που έγινε, μας γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του Λιμενικού Ταμείου να συνεργαστεί με το Σύλλογό μας , προκειμένου να διατυπωθούν προτάσεις τυπολογίας νέων σκιάστρων για τα καταστήματα της παραλιακής ζώνης της πόλης μας, (βλέπε συνημμένο έγγραφο του Λ.Τ. ΑΔΑ: 6Ζ0ΖΟΞ2Ω-5ΤΕ)


Κατόπιν των παραπάνω συνεκλήθη το Δ.Σ. του Σ.Α.ΝΑ. και μετά από διαλογική συζήτηση  γνωστοποιούμε στα μέλη μας , την ομόφωνη απόφαση για τις παρακάτω ενέργειες:
 
1) Τη διενέργεια εσωτερικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών .
2) Τα ενδιαφερόμενα μέλη του Συλλόγου που θέλουν να συμμετάσχουν στον   
    παραπάνω διαγωνισμό να γνωστοποιήσουν μέχρι τις 02-11-2014 την πρόθεση συμμετοχής τους.
3) Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα ενημερωθούν για τις προδιαγραφές υλικών και σχεδιασμού που θα χρησιμοποιηθούν.
4) Οι Αρχιτεκτονικές ιδέες θα προκριθούν σε συνεδρίαση του Συλλόγου μας με 
   διατήρηση της ανωνυμίας των μελετητών διατηρώντας έτσι την   αντικειμενικότητα της κρίσης και πρόκρισης, παρουσία  εκπροσώπου του Λιμενικού Ταμείου και του ΣΥ.Δ.Μ.Ε.Ε.Ν.
5) Οι τελικές προτάσεις θα αποτελέσουν αντικείμενο ανάθεσης εκπόνησης μελέτης εφαρμογής με αμοιβή το ύψος της οποίας θα καθορισθεί  από το Λιμενικό ταμείο Ναυπακτίας με στόχο την παροχή λεπτομερών κατασκευαστικών σχεδίων.

 
 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
  Επειδή πρόκειται για μελέτη του Δημοσίου, προαπαιτείται Μελετητικό Πτυχίο ανάλογης κατηγορίας. 
 Τα μέλη του Σ.Α.ΝΑ. που επιθυμούν ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  και δεν είναι κάτοχοι ανάλογου πτυχίου και κατηγορίας μπορούν να ενταχθούν σε ομάδα εργασίας με τη συνδρομή του Συλλόγου


Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΝΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑ Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΔΗΜ.ΑΡ. 24.10.2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι δομές που συμβάλουν στην ανάδειξη του αρχαιολογικού μας πλούτου πρέπει να ενισχυθούν και όχι να αποδυναμώνονται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δομές που συμβάλουν στην ανάδειξη του αρχαιολογικού μας πλούτου
 πρέπει να ενισχυθούν και όχι να αποδυναμώνονται

Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι παρά τον όψιμο ενθουσιασμό της Κυβέρνησης για τις πρόσφατες και ιδιαίτερα σημαντικές αρχαιολογικές αποκαλύψεις -και στον Νομό μας-, δεν αντιμετωπίζεται με τον απαραίτητο σεβασμό η ορθή και επιστημονική διατήρηση της πολιτιστικής και αρχαιολογικής μας κληρονομιάς.

Έτσι λοιπόν, παρά το γεγονός ότι η 22η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στη Ναύπακτο, με ελάχιστους πόρους, κατάφερνε να ανταπεξέρθει στους τομείς δραστηριοποίησης της, όχι μόνο δεν υπήρξε πρόνοια για την απαραίτητη στελέχωσή της, αλλά μελετάται ήδη συγχώνευση των υπηρεσιών (Εφορεία προϊστορικών, κλασσικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων).

Για το λόγο αυτό η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα κατέθεσε ως αναφορά προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την επιστολή του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ναυπάκτου, με την οποία διαμαρτύρονται για την σχεδιαζόμενη συγχώνευση της 22ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με την 26η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στο Μεσολόγγι.

Προς επίρρωση των λεγομένων τους τονίζουν:

·         Η 22η Ε.Β.Α. στεγάζεται σε κτίριο του Υπουργείου πολιτισμού, το Αρχοντικό Τζαβέλα, το οποίο αποκαταστάθηκε με έξοδα του ελληνικού δημοσίου. Άρα τα έξοδα στέγασης είναι ελάχιστα και υπάρχουν μόνο τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα ενός γραφείου.
·         Το προσωπικό της, επί το πλείστον κατοικεί στη Ναύπακτο, οπότε η μετακίνησή του στο Μεσολόγγι εκτός από δυσβάστακτη πλέον σε ατομικό επίπεδο δεν θα προσφέρει τίποτε ουσιαστικό στην αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας ή στην οικονομία από τις εκτός έδρας υπηρεσιακές μετακινήσεις.
·         Η 22η Ε.Β.Α. διαθέτει και αποθήκες φύλαξης αρχαιοτήτων, εργαστήρια συντήρησης στην Ναύπακτο, για τα οποία δεν γνωρίζουμε την τύχη που θα έχουν εάν συγκεντρωθούν οι υπηρεσίες στο Μεσολόγγι.
·         Ο υπάρχον χώρος στο Μεσολόγγι όπου στεγάζεται σήμερα η εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων είναι ένα σύμπλεγμα παλιών αποθηκών   και κάποια νεότερα μικρά μεταλλικά κτίρια. Οι συνθήκες δεν είναι καλύτερες από το παρακείμενο στρατόπεδο Πεζικού και σίγουρα δεν επαρκούν για να μετεγκατασταθεί και η 22η Ε.Β.Α.

Όπως προκύπτει λοιπόν, η κυβερνητική απόφαση για συγχώνευση των δύο υπηρεσιών έγινε με προχειρότητα. Τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που έφεραν στο φως οι εργασίες της Ιόνιας Οδού και του άξονα Άκτιο-Αμβρακία, δημιουργούν νέα δεδομένα για την ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας και απαιτείται ενίσχυση των Εφορειών και όχι αποδυνάμωσή τους.

Η  διαφύλαξη του αρχαιολογικού μας πλούτου και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε τόπου δεν μπορούν να είναι αντικείμενο «λογιστικών πειραματισμών» χωρίς μελέτη των ιδιαίτερων συνθηκών ξεχωριστά. Αναμένουμε και θα υποστηρίξουμε έναν συνολικό σχεδιασμό για την διαχείρισή του, που να ανταποκρίνεται παράλληλα στην πραγματικότητα και στις ανάγκες κάθε τόπου.


-- 
Πολιτικό Γραφείο Νίκης Φούντα
Βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Δημοκρατική Αριστερά

Εκδρομή ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ Βενετία – Biennale Αρχιτεκτονικής 2014 (20-25 Νοε 2014)

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ) σας ανακοινώνει για την Προγραμματισμένη εκδρομή στην Αρχιτεκτονική έκθεση της Βενετίας, Biennale di Venezia 2014.
H εκδρομή θα πραγματοποιηθεί 20 – 25 Νοεμβρίου με ενδεικτικό κόστος 490 ευρώ.
Το πακέτο περιλαμβάνει  μεταφορά αεροπορικώς, διαμονή 5 μέρες με πρωινό.
Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Αθήνα – Βενετία, πρωινή ώρα μέσω Ρώμης. Η επιστροφή από Βενετία θα γίνει νυχτερινή ώρα, μέσω Ρώμης.
Σε περίπτωση ενδιαφέροντος για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη, υπάρχει δυνατότητα κατόπιν συνεννόησης.
Το απαραίτητο χρηματικό ποσό θα πρέπει να αποδοθεί σε λογαριασμό του Συλλόγου εφόσον έχει δηλωθεί το ονοματεπώνυμο, και σε χρονικό διάστημα  τριών εβδομάδων πριν της 20ης Νοεμβρίου.
Επισυνάπτεται ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής στη Βενετία.

Στοιχεία επικοινωνίας υπευθύνου
Μπρούζγου Μαρία  
mbrouzarch@gmail.com

ΑΙΤΗΜΑ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ



ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Σ.Α.ΝΑ. ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΛΕΤΕΣ (Συνημμένο έγγραφο) ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕ E-mail ΕΝΤΟΣ ΕΥΛΟΓΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.


Έγκριση και Άδεια Δόμησης Εκκλησιαστικών Ακινήτων



Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Διαμαρτυρία για την κατάργηση της 22ας Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ  
             ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ                                                              Ναύπακτος 18-10-2014
                                                                                                             Αρ. πρωτ.  33




                                 Προς: όπως ο πίνακας αποδεκτών




E-mail:lepanto.architects@gmail.com


Θέμα: Διαμαρτυρία για την κατάργηση της 22ας Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

    H δημιουργία Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην Πόλη της Ναυπάκτου ήταν απόρροια των προβλημάτων που αντιμετώπισε η Ναύπακτος στις αρχές της δεκαετίας του 1990 λόγω πλημμελούς ελέγχου από την πλευρά του κράτους.
Στα χρόνια της λειτουργίας της, η 22η Ε.Β.Α. πρόσφερε στην πόλη αρκετά, απέδειξε πως πολλά πράγματα μπορούσαν να γίνουν εάν υπήρχε η προβλεπόμενη στελέχωση και κυρίως η προβλεπόμενη χρηματοδότηση.
Γιατί μπορεί τα οργανογράμματα του ΥΠΠΟΤ να αναφέρονται σε θέσεις και ειδικότητες, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν θέσεις που ουδέποτε κατορθώθηκε να στελεχωθούν.

Με χώρο δραστηριοποίησης σε Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα, η 22η Ε.Β.Α. είχε να αντιμετωπίσει πλήθος μνημείων που έχριζαν διάσωσης και φροντίδας, συν όσα έρχονται πλέον στο φώς από τις εργασίες της Ιόνιας οδού, που αλλάζουν άρδην και τα όσα ξέραμε για την Αιτωλοακαρνανία από την αρχαιότητα έως σήμερα. Παρά ταύτα, η Κεντρική κυβέρνηση αντί να βοηθήσει τους φορείς του είδους με πρόσληψη προσωπικού, θεωρεί πως η συγχώνευση των υπηρεσιών (Εφορεία προϊστορικών, κλασσικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων) σε πανελλαδικό επίπεδο, θα δώσει οικονομική ανάσα στο υπουργείο πολιτισμού με περιορισμό των εξόδων, χωρίς να είναι αναγκαίες οι προσλήψεις.

Έχοντας νωπή στη μνήμη μας το φιάσκο στην Αμφίπολη, όπου μετά τα εύσημα των ανασκαφών θεώρησαν σωστό να καταργηθεί η τοπική Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων, αλλά και το ουσιαστικό αποτέλεσμα κατάργησης φορέων του Δημοσίου στην πόλη μας όπως η ΔΟΥ Ναυπάκτου, αναλογιζόμαστε τα εξής:
1)     Η 22η Ε.Β.Α. στεγάζεται σε κτίριο του Υπουργείου πολιτισμού, το Αρχοντικό Τζαβέλα, το οποίο αποκαταστάθηκε με έξοδα του ελληνικού δημοσίου. Άρα τα έξοδα στέγασης είναι ελάχιστα και υπάρχουν μόνο τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα ενός γραφείου.
2)     Το προσωπικό της, επί το πλείστον κατοικεί στη Ναύπακτο, οπότε η μετακίνησή του στο Μεσολόγγι εκτός από δυσβάστακτη πλέον σε ατομικό επίπεδο δεν θα προσφέρει τίποτε ουσιαστικό στην αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας ή στην οικονομία από τις εκτός έδρας υπηρεσιακές μετακινήσεις.
3)     Η 22η Ε.Β.Α. διαθέτει και αποθήκες φύλαξης αρχαιοτήτων, εργαστήρια συντήρησης στην Ναύπακτο, για τα οποία δεν γνωρίζουμε την τύχη που θα έχουν εάν συγκεντρωθούν οι υπηρεσίες στο Μεσολόγγι.
4)     Ο υπάρχον χώρος στο Μεσολόγγι όπου στεγάζεται σήμερα η εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων είναι ένα σύμπλεγμα παλιών αποθηκών   και κάποια νεότερα μικρά μεταλλικά κτίρια. Οι συνθήκες δεν είναι καλύτερες από το παρακείμενο στρατόπεδο Πεζικού και σίγουρα δεν επαρκούν για να μετεγκατασταθεί και η 22η Ε.Β.Α.

  Η λογική του συγκεντρωτισμού των υπηρεσιών δηλαδή στο Μεσολόγγι για λόγους οικονομίας  βρίσκει απέναντί της την ανάγκη εύρεσης ενός χώρου γραφείων τουλάχιστον πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων , με παρκινγκ , ο οποίος αναγκαστικά .....θα μισθωθεί από ιδιώτη , και σίγουρα με όχι ευκαταφρόνητο αντίτιμο, όπως αποδεικνύεται τόσα χρόνια.
  Δεν είναι οικονομία να βαφτίσουμε τους νύν προϊσταμένους τμηματάρχες , να τους μειώσουμε το μισθό και να πληρώνουμε έναν γενικό διευθυντή, όπως οραματίστηκαν οι συντάκτες των νέων οργανογραμμάτων.
  Σίγουρα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε η χώρα μας να έχει υπηρεσίες που δουλεύουν, επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους και επανδρωμένα μουσεία που θα είναι επισκέψιμα και θα αποτελούν πηγή εσόδων για το Υπουργείο Πολιτισμού και όχι για το Οικονομικών.
  Αναρωτιόμαστε λοιπόν,  γιατί προωθείτε η κατάργηση μιας τέτοιας Αρχαιολογικής Εφορείας από την Πόλη μας με τέτοια πλούσια κληρονομιά και με τόσες πολλές ανάγκες στον τομέα αποκάλυψης, συντήρησης, διαφύλαξης και ανάδειξης αυτού του πλούτου και γενικά του πολιτισμού.
   Αναρωτιόμαστε, επίσης, γιατί να καταργηθεί μια τέτοια Αρχαιολογική Εφορεία που όχι μόνο δεν επιβαρύνει οικονομικά αλλά είναι αναγκαία και χρήσιμη για τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή.

  Ας μην  αφήσουμε την οικονομική κρίση να μετατρέπεται σε ηθική και κοινωνική κρίση, σε κρίση πολιτισμού.

                                        

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γ. Γραμματέας



                         
                 Ιωάννης Ν. Κοργιαλάς                                        Αλέξανδρος Ν. Σούκος












ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Α) Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου  Βλασίου :  κ. κ. ΙΕΡΟΘΕΟ
Β) Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος  κον Κατσιφάρα  Απόστολο
Β) Δήμαρχο Ναυπακτίας κον Λουκόπουλο Παναγιώτη.
Γ) Τ.Ε.Ε. Αιτ/νίας
Δ) Σ.Α.Δ.Α.Σ. – Π.Ε.Α.
Ε) Μ.Μ.Ε.


Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Εβδομαδιαίο εργαστήριο – σεμινάριο στο Βόλο, 22-28 Οκτωβρίου με θέμα “Προσέγγιση των μορφών και των πρακτικών δόμησης του παρελθόντος και της αποκατάστασής τους από εναλλακτική και βιοκλιματική άποψη”

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
«ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ»
Το εβδομαδιαίο Εργαστήριο – Σεμινάριο με τίτλο: «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ», το ένατο κατά σειρά που διοργανώνει ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων για την προώθηση της φιλικής στο περιβάλλον αρχιτεκτονικής (κατόπιν εισήγησης της σχετικής επιτροπής), θα γίνει τον Οκτώβριο 2014.
Η θεματολογία του Εργαστηρίου – Σεμιναρίου αφορά στα προβλήματα αποκατάστασης συντήρησης που παρουσιάζουν τα παραδοσιακά κτίρια, με συγκεκριμένο αντικείμενο αναφοράς το παραδοσιακό κτίριο του Ξενώνα Στάμου Στούρνα που θα φιλοξενήσει το Εργαστήριο – Σεμινάριο. Θα διερευνηθούν εφαρμογές και τεχνικές επεμβάσεων που δεν θα αλλοιώνουν τις βιοκλιματικές ιδιότητες των στοιχείων του κτιρίου, αλλά θα θεραπεύουν και θα βελτιώνουν την απόδοσή τους.
Το πρόγραμμα του Εργαστηρίου – Σεμιναρίου περιλαμβάνει, εκτός της θεωρητικής υποστήριξης, εργαστήρια οικοδομικών εφαρμογών (αποκατάσταση, εκ νέου χτίσιμο λίθινων τοίχων, παρασκευή κονιαμάτων και ωμών πλίνθων κλπ) καθώς και εργαστήριο χρήσης εργαλείων πληροφορικής που αφορούν την περιβαλλοντική συμπεριφορά του κτηρίου.
Το Σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε νέους αρχιτέκτονες και θα λάβει χώρα από 22 έως 28 Οκτωβρίου 2014 στον Ξενώνα Στάμου Στούρνα στην Άλλη Μεριά Βόλου.
Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν στον Ξενώνα και το κόστος συμμετοχής είναι 85€ περιλαμβανομένης της διαμονής και του μεσημεριανού γεύματος. Το Εργαστήριο – Σεμινάριο μπορεί να παρακολουθήσει κανείς επιλέγοντας άλλο τόπο διανυκτέρευσης. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος συμμετοχής θα είναι 55€.
Για τη συμμετοχή απαιτείται η υποβολή σχετικής αίτησης. Η επιλογή θα γίνει με βάση τον αρ. πρωτοκόλλου της αίτησης, δεδομένου ότι ο αριθμός είναι περιορισμένος.
Πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο site www.sadas-pea.gr και στα γραφεία του ΣΑΔΑΣ–ΠΕΑ (Βρυσακίου 15, 10555 Μοναστηράκι, τηλ. 2103215146, fax: 2103215147).
Οι εγγραφές στο σεμινάριο θα γίνονται, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τη γραμματεία του ΣΑΔΑΣ–ΠΕΑ, μέχρι την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014. Οι εγγραφές θα γίνονται είτε α) στα γραφεία του ΣΑΔΑΣ–ΠΕΑ (Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι), είτε β) με την κατάθεση του ποσού εγγραφής σας στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδας, στο λογαριασμό 146/480197-02 (IBAN: GR9401101460000014648019702) – Δικαιούχος ΣΑΔΑΣ–ΠΕΑ.
Για να είναι έγκυρη η εγγραφή, πρέπει να ακολουθήσει:
- Εγγραφή ονοματεπώνυμου του καταθέτη στην απόδειξη κατάθεσης και αποστολή της απόδειξης κατάθεσης στο φαξ 210-3215147.
- Υπεύθυνη δήλωση ανάληψης ευθύνης επισκεπτών ξενώνα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΥΡΤΩ ΔΕΣΠΟΤΙΔΗ                                                              ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΡΑΣ

Πρόγραμμα “Αρχιτεκτονική στα σχολεία”








Το Πρόγραμμα «Αρχιτεκτονική στα Σχολεία» κινείται σε 3 άξονες:
  • Συνεργασία ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ & Σχολείων.
Συνεχίστηκε για 4η συνεχή χρονιά η οργάνωση προγραμμάτων/εργαστηρίων σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών.
Παρακάτω θα βρείτε συνοπτικό πρόγραμμα όπως αυτό εφαρμόστηκε τις σχολικές περιόδους 2010-11, 2011-12, 2012-13 & 2013-14.
Το πρόγραμμα πρόκειται να εφαρμοστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.
  • Συνεργασία ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ & Αρχιτεκτονικών Σχολών & Σχολείων.
Σε συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυνε στις 9/1/13 ο Σύλλογος προς τις 6 Αρχιτεκτονικές Σχολές για συνεργασία/συνδιοργάνωση πιλοτικού κατ’ επιλογήν μαθήματος «Αρχιτεκτονική  στα Σχολεία», για συμμετοχή τους στην δράση, δυο εξ αυτών, η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, αποφάσισαν στην Γ.Σ. τους να το εντάξουν, πιλοτικά, ως κατ’ επιλογήν μάθημα, στο πρόγραμμα σπουδών.
Το  Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών οργάνωσε εργαστήριο στο πλαίσιο του μαθήματος «Ειδικά κεφάλαια Θεωρίας Αρχιτεκτονικής 5» με τίτλο «Αρχιτεκτονικές εξερευνήσεις». Το εργαστήριο οργανώθηκε από τους διδάσκοντες Πέτρο Μπαμπασίκα και Αγάπη Πρωίμου, με την συμμετοχή 10 σπουδαστών αρχιτεκτονικής και 50 μαθητών, ηλικίας 15-17 ετών, από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών και το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών.
Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ θα προχωρήσει στην οργάνωση του εγχειρήματος στο επόμενο χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.
  • Συνεργασία Τμημάτων ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ - Περιφερειακών Συλλόγων & Σχολείων.
Με πρωτοβουλία του Τμήματος Χανίων του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ οργανώθηκαν διαλέξεις/ εργαστήρια/ επισκέψεις από τους συναδέλφους Ναταλί Ντουρουντάκη, Κυριακή Καστρινάκη και Ειρήνη Βλαζάκη, σε συνεργασία με τον Φώτη Ποντικάκη διευθυντή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, σε δημοτικά σχολεία της περιοχής.